Prenoćili u šatoru na adi u rijeci Bosni, spasili ih ronioci

Radiosarajevo.ba
Prenoćili u šatoru na adi u rijeci Bosni, spasili ih ronioci
Ronioci Specijalne jedinice MUP-a ZDK-a spasili su danas dva lica sa riječnog ostrva u Bosni.

Naime, danas u 09,50 sati, dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici je putem telefona obavještena da se na lokalitetu brane, na riječnom ostrvu u rijeci Bosni, nalaze dva lica koja traže pomoć i evakuaciju sa navedene lokacije, navodi se na stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Na lice mjesta odmah su upućeni pripadnici Ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK-a, koji su se od ranih jutarnjih sati nalazili na području Zenice, kako bi građanima pružili eventualnu pomoć usljed aktuelnih obilnih padavina.

Dolaskom na lice mjesta pripadnici Specijalne policijske jedinice su uočili dva lica, te su motornim čamcem pristupili akciji spašavanja i evakuacije istih, koja je uspješno izvedena.

 

Nakon izvlačenja lica na sigurno, ista su izjavila da su tokom jučerašnjeg dana na navedenoj lokaciji postavili šator i tu prenoćili, a da su u jutarnjim satima narednog dana osjetili opasnost usljed nadolaženja rijeke, te zatražili pomoć.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije