Tragedija u BiH: Preminuo stariji muškarac nakon nesreće s plinskim šporetom

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u BiH: Preminuo stariji muškarac nakon nesreće s plinskim šporetom
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / UKC RS/Ilustracija

Šesdesettrogodišnji muškarac iz Banja Luke čiji su inicijali S.B. preminuo je od posljedica opekotina koje su zahvatile 90 posto površine tijela, saopćeno je iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS. 

Iz UKC navode da je pacijent S.B. dovezen juče u 11.40 sati sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banja Luka u Urgentni centar UKC RS.

Prema riječima načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Dragana Rakanovića, pacijent je zadobio opekotine koje su zahvatile 90 posto površine tijela i hirurški je zbrinut.

"Uprkos svim primijenjenim terapijskim metodama i naporima medicinskog osoblja, pacijent je preminuo sinoć u 19.00 časova", navodi se u saopćenju.

Iz banjalučke Policijske uprave ranije je saopćeno da je osoba čiji su inicijali S.B. zadobilo opekotine po tijelu izazvane otvorenim plamenom usljed nepažljivog rukovanja plinskim šporetom, te da je medicinski zbrinuta u UKC RS.

Iz Policijske uprave Banja Luka su naveli da je prilikom uviđaja u stanu koje je koristilo ova osoba utvrđeno da je tjelesne povrede zadobila u požaru.

Banjalučka policija postupila je juče po prijavi Službe hitne medicinske pomoći.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije