Prekinuto ročište u slučaju smrti djevojčice Džene Gadžun

2
A. S.
Prekinuto ročište u slučaju smrti djevojčice Džene Gadžun
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Slučaj Džena Gadžun

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu prekinuto je ročište doktorima u slučaju smrti djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja, koje je nekoliko puta odgađano ranije, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Kako smo saznali, ročište je prekinuto jer je traženo izuzeće Alena Nakića, jednog od advokata optuženih, koji je navodno vjenčani kum Adija Isakovića, člana Sudskog vijeća.

Ročište doktorima do sada je tri puta odgađano. Posljednjem koje je trebalo biti održano u četvrtka, 7. decembra, u Kantonalnom sudu u Sarajevu nije pristupila doktorica Jasmina Halimić

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Sutkinja Indira Jahić nije saopćila bilo kakve detalje o medicinskom stanju Jasmine Halimić, koja je s KCUS-a otpuštena sa liječenja.

"Od vas sam čuo tu informaciju. Čekam poziv od advokata i supruge da me obavijeste šta se dogodilo da je suđenje ponovo odgođeno. Trenutno sam na poslu i kada budem imao više informacija o današnjim dešavanjima, tek ću tada dati svoj komentar", kazao je tada Muris Gadžun za portal Radiosarajevo.ba, otac djevojčice Džene Gadžun.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu 11. jula 2023. potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv ljekara Suada Rožajca, Nine Jovanović i Jasmine Halimić u slučaju smrti djevojčice Džene Gadžun.

Krajem septembra 2023. godine, sve troje su se na Kantonalnom sudu izjasnili kako - nisu krivi.

Rožajac, anesteziolog, optužen je za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje, dok su Nina Jovanović i Jasmina Halimić - oftalmolozi - optužene za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Djevojčica iz Kaknja Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine, tri dana nakon što je, zbog korekcije spuštenog očnog kapka, operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu.

Majka Džene Gadžun za Radiosarajevo.ba: 'U startu sam znala da će se ovo desiti'

Majka Džene Gadžun za Radiosarajevo.ba: 'U startu sam znala da će se ovo desiti'

Dženu Gadžun su roditelji doveli na operaciju u privatnu stomatološko kliniku 'Dr. Bejtović'. Tokom te, kako je trebala biti, "rutinske operacije" došlo je do komplikacija i srčanog zastoja, nakon čega je djevojčica pala u komu iz koje se, nažalost, nikad nije probudila.

Operaciju su radile Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović, za koju je utvrđeno da ne posjeduje licencu Ljekarske komore Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije