Predmet Sky: Mića, Gluvi i Platina priznali krivnju, obavezali se da će i 'propjevati'

0
Radiosarajevo.ba
Predmet Sky: Mića, Gluvi i Platina priznali krivnju, obavezali se da će i 'propjevati'
Foto: Tužilaštvo BiH / Privođenje / Ilustracija

U predmetu kodnog naziva 'Staza' trojica optuženih, nakon razmotrenih dokaza tužilaštva, u prisustvu odvokata, u potpunosti su sporazumno priznali krivnju za krivična djela povezana sa organiziranim kriminalom i neovlaštenim prometom opojnih droga.

Predložene su kazne od jedne do tri godine zatvora, novčana kazna, kao i oduzimanje predmeta korištenih u izvršenju kaznenog djela.

Za optužene su sukladno sporazumnom priznanju, predložene kazne: Milan Rašević, zvani Mića (27) iz Foče, na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje krivičnog djela, Miljan Mijović, zvani Gluvi (38) iz Trebinja, na kaznu zatvora u trajanju od tri godine, kao i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje kaznenog djela i Mišo Miljanić, zvani Platina (37), također iz Trebinja, na kaznu zatvora od jedne godine i šest mjeseci, novčanu kaznu od 10.000 KM, kao i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje krivičnog djela.

Elmedin Konaković komentarisao imenovanje Milana Tegeltije za konzula u Hrvatskoj

Elmedin Konaković komentarisao imenovanje Milana Tegeltije za konzula u Hrvatskoj

Svi optuženi, sporazumnim priznanjem, obavezali su se na davanje iskaza u predmetu kodnog naziva "Staza", koji se vodi protiv još 11 optuženih.

Predložene kazne u skladu su sa ulogom i odgovornošću optuženih u izvršenju krivičnog djela. Oni se terete da su kao dio organizirane krminalne skupine, sudjelovali u krijumčarenju većih količina narkotika, na području Trebinja, Foče i drugih gradova.

Sporazumnim priznanjem optuženi se odriču prava na suđenje, te prava na žalbu na presudu koju im na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazumna priznanja proslijeđena su Sudu Bosne i Hercegovine koji je prihvatio sporazume.

Ovo je drugo sporazumno priznanje krivnje u predmetima sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija. U ova dva predmeta, krivnju su do sada priznala ukupno četvorica optuženih, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije