Tužilaštvo BiH traži pritvor za petero osumnjičenih u Sky predmetu kodnog naziva 'Overdose 2'

0
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo BiH traži pritvor za petero osumnjičenih u Sky predmetu kodnog naziva 'Overdose 2'
Foto: Tužilaštvo BiH / Privođenje osumnjičenih

Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon ispitivanja osumnjičenih, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za pet osumnjičenih koji su uhapšeni u nastavku policijske akcije kodnog naziva "Overdose 2".

Prijedlog za određivanje mjere pritvora predložen je za osumnjičene - Nonu Sejdića, zvanog Nono, rođenog 1995. godine u Sarajevu, državljanina BiH, Dženana Bukvu, rođenog 1990. godine u Sarajevu, državljanina BiH, Kenana Bukvu, rođenog 1994. godine u Sarajevu, državljanina BiH, Azru Suljagić, rođenu 1992. godine u Sarajevu, državljanku BiH, i Elvedina Hašimovića, zvanog Bebe, rođenog 1996. godine u Njemačkoj, državljanina BiH.

Oni se sumnjiče da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama.

Insula, štit, kruna i rijeka Una: Ovaj grad u BiH planira vratiti svoje historijske simbole!

Insula, štit, kruna i rijeka Una: Ovaj grad u BiH planira vratiti svoje historijske simbole!

Postupajući po naredbi Tužilaštva BiH, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa pripadnicima MUP-a RS na području Sarajeva i Rudog su uhapsili i izvršili pretrese pet osumnjičenih. Prilikom izvršenog pretresa su pronađene i oduzete određene količine heroina i kokaina, te oružje, municija, novac i mašina za rudarenje kriptovaluta.

Također, privremeno su oduzeta tri vozila.

Radi se o predmetu u kojem se koriste dokazi dobijeni iz Sky i Anom aplikacija, a osumnjičeni su pod istragom i terete se da su duži vremenski period vršili krijumčarenje, skrivanje, transport, kao i plasman na ilegalno narko-tržište većih količina kokaina, heroina i marihuane, kao i narkotičkih smjesa, te neovlašten promet oružja i vojne opreme.

Mjera pritvora u trajanju od 30 dana predložena zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike ili ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Na ročištu, koje će biti održano u Sudu BiH, postupajući tužilac detaljno će obrazložiti prijedlog za određivanje mjere pritvora, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije