Predložen pritvor za Alžirce osumnjičene za ubistvo migranta u Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor za Alžirce osumnjičene za ubistvo migranta u Sarajevu
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Dovedeni u Tužilaštvo

Postupajuća tuziteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora dvojici državljana Alžira zbog krivičnog djela ubistva.

"Pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti", rekla je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Podsjetimo, policija Kantona Sarajevo obaviještena je prije dva dana (četvrtak) u jutarnjim satima da je na području Ilidže pronađeno jedno NN beživotno tijelo, za koje se ispostavilo da je u pitanju migrant.

Tijelo ubijenog migranta, čija nacionalnost nije poznata, pronađeno je s rukama vezanima na leđima. Pretpostavlja se kako su ga ubice zadavili.

U kući u kojoj je tijelo pronađeno boravio je veći broj ilegalnih migranata.

Oni često provaljuju u napuštene objekte, u kojima traže sklonište jer su dva prihvatna centra za smještaj ilegalnih migranata u okolici Sarajeva pretrpana.

Krajem augusta u Sarajevu je također ubijen migrant, iz Maroka, a istragom je utvrđeno kako je počinitelj jedan njegov sunarodnjak, koji je pronađen i uhapšen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije