Predložen pritvor za razbojništvo u Zenici: Ukrao novac pa ubio jednu osobu

Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor za razbojništvo u Zenici: Ukrao novac pa ubio jednu osobu

Kantonalno tužilaštvo Zenicko-dobojskog kantona, nakon ispitivanja osumnjičenog lica inicijala M.A. uputilo je Kantonalnom sudu u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo.

“Osumnjičeni se tereti da je dana 13. maja 2019. godine, oko 23 sata, u Zenici, nakon što je prethodno boravio u jednom ugostiteljskom objektu, gdje je boravio i oštećeni, koji je bio u vidno alkoholisanom stanju, pa vidjevši da oštećeni kod sebe ima veću količinu novca, kada je isti napustio objekat izašao za njim i pratio ga, te s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist na istoga fizicki nasrnuo nanijevši mu tom prilikom teške tjelesne ozljede u vidu oštećenja za po život važnih centara u mozgu, te krvnih podliva u predjelu grudi i trbuha, kao i preloma rebara lijevo, usljed kojih povreda je oštećeni preminuo dana 21. maja. 2019. godine u Kantonalnoj bolnici Zenica, te oštetivši tako istog za tačno neutvrđeni novčani iznos”, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, kao i obzirom da narocite okolnosti ukazuju da će osumnjičeni puštanjem na slobodu ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije