Akcija "Labos" / Predložen pritvor uhapšenim za uzgoj marihuane u Sarajevu

11. 09. 2019. u 12:01:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 15

Postupajuća tužiteljica Kantonalnog Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Općinskom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora uhapšenima u akciji "Labos", Elvisu Brajloviću i Adisu Poturkoviću. 

"Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, potom, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti", potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić.

Osumnjičeni su za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U Sarajevu otkrivene do sada najveće savremene laboratorije za uzgoj marihuane

Podsjetimo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga - Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su u ponedjeljak, 9. septembra na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, a uz saglasnost i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo preduzimajući operativno - taktičke mjere i radnje na realizaciji akcije kodnog naziva "LABOS", izvršili pretres kuće koju koristi E. B, na području općine Ilidža.

NEMA KOMENTARA