Predložen pritvor Banjalučanki osumnjičenoj za ubistvo momka

Fena
Predložen pritvor Banjalučanki osumnjičenoj za ubistvo momka
Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za Kristinu Jovković (1985.) iz Banja Luke zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo ubistva Aleksandra Mujčinovića.

Osumnjičena je 18. novembra, oko 23 sata, kuhinjskim nožem zadala Aleksandru Mujčinoviću jedanaest uboda u predjelu trbuha i grudnog koša usljed kojih je preminuo.

Sve se dogodilo u kući u vlasništvu Baise Mujčinović, a koju je koristio njen sin Aleksandar, i u kojoj su živjeli Jovković i ubijeni.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičene, te zbog postojanja osnovane bojazni koja ukazuje da bi boravkom na slobodi osumnjičena sakrila tragove važne za krivični postupak.

Pritvor je predložen i zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičena boravkom na slobodi  mogla ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i iz vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna.

O prijedlogu za određivanjem mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije