Pravda je spora, ali dostižna: Optužen za ubistvo maćehe od prije 30 godina​

0
Radiosarajevo.ba
Pravda je spora, ali dostižna: Optužen za ubistvo maćehe od prije 30 godina​
Foto: RAS Srbija / Sud u Istočnom Sarajevu

Okružni sud u Istočnom Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Radosava Vukovića (56) iz Vlasenice, koji se tereti da je prije 30 godina kod Vlasenice ubio maćehu Radmilu Vuković.

Zločin je počinjen 26. jula 1992. godine, oko 5.20 sati, u Gornjim Šadićima kod Vlasenica u neposrednoj blizini porodične kuće vlasništvo P. V.

Ubistvu je prethodila prepirka sa maćehom. Vuković je uzeo automatsku pušku "PM", kalibra 7,62 milimetra. Pušku je repetirao te cijev nanišanio u pravcu glave svoje maćehe.

Vozači, oprez: Saobraćajna nesreća u Sarajevu, stvorene gužve na ovoj dionici

Vozači, oprez: Saobraćajna nesreća u Sarajevu, stvorene gužve na ovoj dionici

"Opalio je hitac i pogodio oštećenu u glavu, svjestan da je na takav način može usmriti, što je i htio", navedeno je u optužnici.

Nesretna žena je pala na tlo, nakon čega je optuženi prišao njenom tijelu i ispalio više hitaca, te joj je na ovaj način prouzrokovao povrede zbog kojih je preminula na licu mjesta.

Vukoviću je ujedno produžen pritvor koji može trajati do izricanja prvostepene presude najduže dvije godine (uz kontrolu opravdanosti pritvora, svaka dva mjeseca, računajući od dana donošenja posljednjeg rješenja o produženju pritvora), saopćeno je iz Tužilaštva.

Podsjetimo, Vuković je poslije zločina bio pobjegao. Nedavno je iz ekstradicionog pritvora prebačen domaćim pravosudnim organima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije