Poznato kada će se klanjati dženaza brutalno ubijenoj Nermini

1
Radiosarajevo.ba
Poznato kada će se klanjati dženaza brutalno ubijenoj Nermini
Foto: Jedileri / Nermina Krajina

Dženaza brutalno ubijene Nermine Krajina će se klanjati u utorak, 2. jula poslije ikindije namza ispred Centralne džamije Sokolović Kolonija.

Nermina je tragično izgubila život 26. juna, u 38. godini života. Prethodno je bila zarobljena i mučena danima. Osumnjičeni za ovo stravično ubistvo su njen suprug Goran Ravlić i svekrva Leđiba Ravlić, dok se Latif Jašarević tereti za neprijavljivanje krivičnog djela i pružanje pomoći osumnjičenima nakon izvršenog zločina.

Prema navodima iz Tužilaštva KS, Goran i Leđiba Ravlić sumnjiče se da su, po prethodnom dogovoru, na okrutan način usmrtili Nerminu u stanu u ulici Kolodvorska. Nakon što su joj uskratili bilo kakvu komunikaciju sa spoljnim svijetom, danima su je psihički i fizički zlostavljali, što je na kraju rezultiralo smrću. Latif Jašarević je, iako svjestan ubistva, odlučio da ne prijavi zločin, te je čak pokušao pomoći osumnjičenima u prikrivanju tragova.

Potvrđeno: Jakirović doveo najveće pojačanje, njegov povratak se dugo očekivao

Potvrđeno: Jakirović doveo najveće pojačanje, njegov povratak se dugo očekivao

Tokom uviđaja kojim je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica, u stanu su pronađeni predmeti namijenjeni za uklanjanje tragova krivičnog djela.

Ova tragedija duboko je potresla zajednicu i postavlja ozbiljna pitanja o nasilju u porodici i odgovornosti onih koji svjedoče takvim zločinima.

Smrtovnica
Foto: Jedileri: Smrtovnica

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije