Poznati detalji žestokog okršaja zatvorenika u Centralnom zatvoru

Radiosarajevo.ba
Poznati detalji žestokog okršaja zatvorenika u Centralnom zatvoru
AA / Ilustracija
Dva zatvorenika Centralnog zatvora Sarajevo potukla su se u ćeliji Pritvorske jedinice Kaznenopopravnog zavoda Sarajevo.

Prilikom tučnjave povrijeđen je Vildan Ćurevac kojeg je pretukao njegov cimer iz pritvorske jedinice Emir Dedić gurnuvši ga najprije sa kreveta na sprat.

Dedić i Ćurevac su se tukli dok ih čuvari nisu razdvojili, a deblji kraj izvukao je Ćurevac koji je zadobio prijelom lijeve ruke, saznaje Dnevni avaz.

Cijeli slučaj su pokušali zataškati, no policijski službenici PU Centar otkrili su da se dogodila tučnjava, te su zbog toga Dedić i Ćurevac od sada u razdvojenim ćelijama.

Ćurevac je brat Adnana Ćurevca koji je zajedno s Edinom Hrnjićem Holetom, 9. jula hicima iz automatske puške ubio Sadin Bahuna, a sam Vildan se nalazi u pritvoru jer je u ulici Zelenih beretki opljačkao A. H., prijetio mu nožem, tukao ga i otuđio mobitel i oko 40 KM.

Njegov cimer Emir Dedić je pao u akciji ''Panorama'' u januaru prošle godine zbog sumnje da je bio član kriminalne grupe Šemsudina Hodžića (34) zvanog Švabo, a koja se bavila krađom vozila, motocikala i dijelova vozila na području Sarajeva i BiH.  Istraga je pokazala da je ova grupa čak slušala i pratila policiju. 

Više možete pročitati na stranici Dnevnog avaza.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije