Užas: Nakon 24 godine policija riješila ubistvo, no ubicu moraju pustiti

Radiosarajevo.ba
Užas: Nakon 24 godine policija riješila ubistvo, no ubicu moraju pustiti
/ Ubijena Franziska Sander (Foto: Policija)
Policija u Hannoveru riješila je ubistvo iz 1992. godine. Uhapšen je 52-godišnjak osumnjičen da je ubio svoju tada 26-godišnju suprugu. On je priznao ubistvo i policiji pokazao gdje je sakrio mumificirani leš žene.

Bio je 10. februar 1992. godine kade je posljednji put viđena tada 26-godišnja Franziska Sander iz Hannovera. Nije bilo nikakvih tragova da je nad njom izvršen zločin, a umjesto policijske istrage baratalo se špekulacijama da se rastavila od muža i preselila u inostranstvo.

Prošle su dvije decenije i kako porodica nije imala nikakvih tragova od Franziske Sander zatražili su istragu o nestaloj osobi. Tek tada je počela prava istraga, ispitani su brojni svjedoci i tragovi.

U proljeće ove godine njen suprug je prilično nemušto odgovarao na pitanja policije i odmah izazvao sumnju. Kad su ga istražitelji "pritisli" 52-godišnjak je priznao da je zadavio svoju bivšu suprugu tokom svađe.

Opisao je da je leš zatvorio u metalno bure koje je potom zavario. Seobom u Neumünster bure je smjestio u jednu iznajmljenu garažu. Nakon što je policija pronašla metalno bure s ostacima žene u ovoj garaži osumnjičeni je uhapšen 13. septembra.

Tužilac u Hannoveru je slučaj ocijenio kao ubistvo. Ono što tek treba uslijediti više prilični nekoj banana-državi nego uređenoj Njemačkoj.

Ovakvo ubistvo zastarjeva nakon 20 godina, a pošto su prošle 24 godine od smrti Franziska Sander, optuženog supruga moraju pustiti nakon završetka policijske istrage!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije