Poznat uzrok smrti mladog Aldina Hasukića iz Gradačca

4
Dž. M.
Poznat uzrok smrti mladog Aldina Hasukića iz Gradačca
Foto: Facebook / Sumnja se da je riječ o Aldinu Hasukiću

Glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, Admir Arnautović, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba da je mladi aldin Hasukić preminuo uslijed pada u šaht u kojem je on kasnije pronađen.

"Prema preliminarnom nalazu obdukcije, usljed pada u šaht došlo je do udarca u tjeme i pucanja dijela vratne kičme", kazao je Arnautović za portal Radiosarajevo.ba.

Potraga za nestalim Aldinom Hasukićem iz Gradačca tragično je okončana u subotu 22. aprila, kada je pronađeno tijelo mladića u šahtu.

Komšić u UN-u: "Surova je istina, sviđalo se to nekome ili ne, da je u Srebrenici počinjen genocid"

Komšić u UN-u: "Surova je istina, sviđalo se to nekome ili ne, da je u Srebrenici počinjen genocid"

Podsjetimo, Aldin Hasukić nestao je u subotu 1. aprila, oko 10.30 sati. Na njemu je bila crna jakna, crna kapa, trenerka i crne čizme. Mladić je, inače, osoba s poteškoćama u razvoju, pa je porodica uz pomoć Gorske službe spašavanja, policije, sugrađana i medija potragu provodila više od 20 dana.

Ono što je najviše uzrujalo mnoge građane jeste činjenica da se aktivna potraga za nestalim mladićem nije dogodila sve do subote, dok su mnoge dezinformacije otežavale slučaj.

Potraga je obustavljena nakon što je tijelo pronađeno u šahtu, koji se nalazi na trotoaru ka novoj industrijskoj zoni, u blizini TC Bingo u Gradačcu. Potraga je trajala nepuna tri sata, a učestvovalo je stotinjak građana iz Gradačca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije