Novi detalji nestanka mladića iz Gradačca: Dezinformacije otežavaju potragu za Aldinom Hasukićem

0
A. Ka.
Novi detalji nestanka mladića iz Gradačca: Dezinformacije otežavaju potragu za Aldinom Hasukićem
Foto: Facebook / Aldin Hasukić

Potraga za Aldinom Hasukićem ušla je u četvrti dan, ali i dalje nema konkretnih informacija gdje se nalazi ovaj mladić iz Gradačca.

Njegova sestra Aldina za portal Radiosarajevo.ba kaže da se u ponedjeljak pojavila informacija da je njen brat navodno viđen dan ranije, u nedjelju u poslijepodnevnim satim, u mjestu Skugrić na putu prema Modriči.

"Radi se o starijoj ženskoj osobi koja je kazala da ga je vidjela kraj puta. Ja sam išla da joj pokažem sliku brata i ona kaže da se radi o njemu. Međutim, osoba je starije životne dobi i ne znam koliko joj možemo vjerovati", kaže zabrinuta Aldina.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Prema njenim riječima, od trenutka nestanka pojavilo se dosta dezinformacija, što otežava posao oko pronalaska Aldina. Dodaje da je porodica u stalnom kontaktu i sa nadležnom policijom.

"Ukoliko se ubrzo ne pronađe, od sutra (srijeda op. a.) u potragu će biti uključeni i pripadnici Gorske služne spašavanja Srebrenik. Nadamo se najboljem", zaključila je Aldina.

Podsjetimo, Aldin je nestao u subotu u 10.30 sati. Kako je njegova sestra ranije potvrdila za naš portal, on je nakon razgovora s majkom rekao da ide vani i da će se vratiti brzo. Međutim, njegov povratak se još nije dogodio.

Slučaj je prijavljen policiji. U trenutku nestanka na njemu je bila crna jakna, crna kapa, trenerka i crne čizme.

Mladić je, inače, osoba s poteškoćama u razvoju, te je porodica informacije o njemu tražila i u Domu zdravlja, ali osoba s njegovim imenom nije tražila medicinsku pomoć.

Građani se apeluju da ukoliko znaju više informacija ili pronađu mladića da obavijeste njegovu rodbinu na brojeve:

062-130-516 viber
061-238-991 viber i whatss up

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije