Poznat identitet poginulih žena u požaru u Mostaru

0
Radiosarajevo.ba
Poznat identitet poginulih žena u požaru u Mostaru
Foto: PVP Mostar / Jezive fotografije sa mjesta nesreće

U požaru koji je sinoć, šest minuta nakon ponoći prijavljen Vatrogasnoj postrojbi Mostar, a koji se dogodio u ulici Bariše Smoljana na broju 14 u Mostaru smrtno su stradale Saida Balić (53) i njena dvije godine starija sestra Asja Dugandžić.

Prema prvim informacijama s lica mjesta, nakon uviđaja koji su obavili pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona zajedno s dežurnim kantonalnim  tužiteljem i vještakom protupožarne struke nema elemenata kaznenog djela, piše Večernji.

Nesretne sestre su, prema preliminarnim rezultatima, stradale usljed gušenja dimom, a kako se moglo saznati na licu mjesta, Dugandžić je do dolaska policije i ekipe Hitne pomoći davala znakove života.

Upozorenje za vozače: Od danas obustavljen saobraćaj na autoputu u smjeru Bradina-Tarčin

Upozorenje za vozače: Od danas obustavljen saobraćaj na autoputu u smjeru Bradina-Tarčin

Iako su ljekari na licu mjesta pokušali reanimaciju, nažalost spasa joj nije bilo, a dežurni ljekar je, također, mogao samo konstatovati smrt njene sestre, koja je dugi niz godina bila nepokretna.

Dugandžić se brinula o sestri, a jedan od komšija je vidio kako je izašla van kuće u trenutku kada se vatra ukazala i kada je dim počeo kuljati na sve strane.

U jednom trenutku ona se ponovno zaputila prema kući, vjerovatno, zbog  nepokretne sestre, a iako je jedan komšija vikao na nju da to ne čini, ona ga nije poslušala.

Uzroci požara bit će utvrđeni naknadno, nakon svih neophodnih vještačenja i istražnih radnji koje se poduzimaju. Za sada, u MUP-u HNK-a i u Kantonalnom tužiteljstvu, nakon obavljenog uviđaja, sumnjaju kako je požar uzrokovala peć na drva.

Kako se saznaje, sestre su, inače, koristile električnu grijalicu, ali su, povremeno, upotrebljavale i peć na drva. Inače, u kući je bilo jako puno stvari složenih uz peć na drva i unutrašnjost je u potpunosti izgorjela.

Vatrogasci, koji su sa tri vozila bili na intervenciji, požar su lokalizirali jutros u 2:15 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije