Poznat identitet osumnjičene za požar na Dobrinji: Zapalila vozilo, izgorjelo još 5

7
J. Ć.
Poznat identitet osumnjičene za požar na Dobrinji: Zapalila vozilo, izgorjelo još 5
Foto: Radiosarajevo.ba / Dobrinja 2

Policija je sinoć malo prije ponoći u sarajevskom naselju Dobrinja zaprimila informaciju kako na parkingu kod Mercatora gori nekoliko automobila.

Sumnjalo se da je jedno vozilo namjerno zapaljeno, nakon čega se vatra proširila i na njih pet koji su se nalazili u neposrednoj blizini.

Policija je još u toku noći uspjela uhvatiti osobu za koju se pretpostavlja da je zapalila Golfa, a radi se o, kako portal Radiosarajevo.ba nezvanično saznaje Selmi Ratković.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Lokacija požara na Dobrinji - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Lokacija požara na Dobrinji

"Požar je lokalizovan od strane P.V.B Kantona Sarajevo oko 23.20 sati. Povrijeđenih nije bilo, dok je na vozilima pričinjena određena materijalna šteta", kazali su ranije iz Operativnog centra PU Novi Grad.

Policija je brzo reagovala i u kratkom vremenom roku od zaprimanja informacije uhapsila S.R. iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da stoji iza ovog nedjela.

O svemu je obavješten dežuni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se lokacija nesreće osigura do jutarnjih sati nakon čega se obavio uviđaj.

Motivi za podmetanje požara još nisu javno saopćeni.

Policija se zahvalila građanima na pomoći u lociranju uhapšene osobe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije