Nove informacije o eksploziji u Sarajevu: 6 ekipa vatrogasaca gasilo požar u neboderu

Radiosarajevo.ba
Nove informacije o eksploziji u Sarajevu: 6 ekipa vatrogasaca gasilo požar u neboderu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vatrogasci/ Ilustracija (Na slici nisu događaji iz teksta)

U neboderu u sarajevskoj ulici Grbavička na broju 6 izbio je požar oko 20:52 sati, potvrdili su za Radiosarajevo.ba iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Požar zahvatio stan u Grbavičkoj ulici: Vatrogasci i hitna pomoć na terenu

"Oko 20:40 sati dojavljeno je da je u ulici Grbavička 6 došlo do požara u stanu. Ekipe vatrogasaca i hitna pomoć su na terenu zajedno sa pripadnicima MUP-a KS", kazali su nam.

Požar je lokaliziran oko 21:25 sati, rekli su za naš portal iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je rekao glasnogovornik MUP-a Mirza Hadžiabdić za naš portal, jedna osoba je zatečena u stanu, no srećom nije zadobila nikakve povrede.

Kako su naveli iz MUP-a, ekipe vatrogasaca i hitna pomoć su na terenu zajedno sa pripadnicima MUP-a KS.

Prema informacijama sa mjesta događaja, čak šest vatrogasnih ekipa je učestvovalo na gašenju požara. Ekipe Hitne pomoći su na terenu ukoliko nekome bude trebalo pružiti medicinsku pomoć.

Nakon što je požar izbio u jednom od stanova na 9. spratu, te se proširio na 10. sprat, stanovništvo je evakuirano. Po izbijanju požara u neboderu se čulo nekoliko eksplozija, te je došlo do nestanka struje.

Uzrok požara još uvijek nije poznat, a vlasnici stana nisu bili u njemu po izbijanju požara. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije