Požar u kojem je stradala jedna osoba na Stupu podmetnut?

Radiosarajevo.ba
Požar u kojem je stradala jedna osoba na Stupu podmetnut?
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Tibra

Požar koji je u nedjelju rano ujutro zahvatio automobile u podzemnoj garaži zgrade u sarajevskom naselju Stup i prilikom kojeg je preminuo jedan muškarac, najvjerovatnije je podmetnut, navodi se u izještaju sarajevske policije.

Poznati detalji požara u Tibri u kojem je jedna osoba smrtno stradala

"10. novembra 2019. godine u 4 i 35, obaviještena je Peta PU da je u podzemnim garažama stambene zgrade, u ulici Stupska broj 19, općina Ilidža, došlo do požara na putničkim motornim vozilima marke “Hummer”, vlasništvo A.H. iz Sarajeva i marke “Volvo”, vlasništvo A.K. iz Sarajeva. Tom prilikom smrtno je stradalo lice K.S., rođen 1976.godine, nastanjen u Sarajevu, što je konstatovano od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a tačan uzrok smrti će se utvrditi nakon završene obdukcije", piše u izještaju MUP-a KS.

Više osoba je zatražilo ljekarsku pomoć koja im je ukazana na licu mjesta, a pet osoba je prevezeno u UKC Saraevo. Jedna osoba je zadržana na opservaciji i nije životno ugrožena.

Požar u Tibri: Jedna osoba smrtno stradala

"Uviđaj na licu mjesta su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je rukovodio uviđajnim radnjama, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, ovlašteni sudski vještaci protiv-požarne zaštite, mašinske, građevinske i elektro-energetske struke.

Prema preliminarnom izvještaju sudskog vještaka PPZ-a, do požara je došlo paljenjem motornog vozila “Hummer”, uz pomoć zapaljive tečnosti i upotrebom otvorenog plamena od strane NN lica. Usljed navedenog požara navedena vozila su u potpunosti izgorjela i došlo je do oštećenja elektro-instalacija, vodo-instalacija, zidova haustora zgrade, podzemnih garaža, kao i većeg broja parkiranih vozila, čime je nastupila veća materijalna šteta", piše u izještaju.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije