Požar u bh. tvornici: Vatra zahvatila fabriku za proizvodnju plastike

2
Radiosarajevo.ba
Požar u bh. tvornici: Vatra zahvatila fabriku za proizvodnju plastike
FOTO: Screenshot / Požar u Brčkom

Na području Brčko distrikta BiH, kasno poslijepodne izbio je požar. Gusti crni dim vidljiv je iz cijelog grada, a jak miris paljevine osjeti se i samom centru Brčkog.

„Policija Brčko Distrikta danas je u 17:21 sati zaprimila prijavu da je u naselju Pirometal u brčanskoj firmi za proizvodnju i preradu plastike izbio požar", potvrdila je za Radiosarajevo.ba Dževida Hukičević, glasnogovornica Policije Brčko distrikta BiH. 

Kako je kazala Hukičević, obavješten je dežurni centar za obavještavanje i osmatranje koji je uputio brčanske vatrogasce na lice mjesta.

"Policijski službenici Policije BD BiH prikupli su informacije da je vatra najvjerovatnije izbila u kontejneru koji se nalazi u krugu firme. Za sada nema saznanja da u navedenom požaru bilo nastradalih ili povrijeđenih", kazala je Hukičević.

Kako je navedeno iz Policije Brčko distrikta poduzimaju se intezivne radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima se desio navedeni događaj. Više informacija će saopćiti nakon što se požar stavi pod kontrolu.

Pogledajte video:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije