Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: Predao se Adnan Maglić

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: Predao se Adnan Maglić
Foto: SIPA / Ilustracija

Adnan Maglić (37) iz Sarajeva, koji je bio u bijegu nakon što ga na adresi stanovanja nisu pronašli sarajevski policajci koji su krajem septembra uhapsili njegovog sugrađanina Admira Arnautovića Šmrka (42), predao se pripadnicima Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA).

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba, navodeći incijale osumnjičenog, potvrdila je Jelena Miovčić, portparol Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA).

"Pripadnici SIPA-e danas su u Istočnom Sarajevu uhapsili jednu osobu, za kojim je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu. Lice je uhapšeno zbog sumnje da je počinilo krivična djela organizovani kriminal i nedozvoljen promet opojnim drogama. Nad osumnjičenim se u prostorijama SIPA-e vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predato u dalju nadležnost Tužilašvu Bosne i Hercegovine", navedeno je u naknadnom saopćenju SIPA-e.

GRAS obavještava građane o izmjenama u saobraćaju

GRAS obavještava građane o izmjenama u saobraćaju

Zlatko Ibrišimović, advokat bjegunca Adnana Maglića: "Predat će se MUP-u KS"

Zlatko Ibrišimović, advokat bjegunca Adnana Maglića: "Predat će se MUP-u KS"

Ranije je za portal Radiosarajevo.ba Zlatko Ibrišimović, advokat Maglića, najavio da će se on predati.

Podsjetimo, akcija, kojom je razbijena organizovana kriminalna grupa koja se bavila rasturanjem narkotika, izvedena je pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Osim Arnautovića, uhapšen je i F. G., pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji je ranije radio u Državnoj agenciji za istragu i zaštitu (SIPA).

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo povreda tajnosti postupka.

Na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo. Tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela.

Naknadno su sarajevski policajci oduzeli više skupocijenih vozila od Arnautovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije