Okončana akcija "Bumerang" sarajevske policije: Oduzeto šest skupocjenih vozila

1
Radiosarajevo.ba
Okončana akcija "Bumerang" sarajevske policije: Oduzeto šest skupocjenih vozila
Foto: MUP KS / Oduzeta vozila

Sarajevski policajci uspješno su okončali akciju kodnog naziva "Bumerang" u kojoj su oduzeli šest skupocjenih vozila koji su vlasništvo nedavno uhapšenog Admira Arnautovića Šmrka i Adnan Maglića koji je još uvijek u bijegu.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, tokom pretresa koji su izvršeni na više lokacija u Kantonu Sarajevo, policajci su, osim vozila, oduzeli i četiri motocikla, veću količinu novca, mobilnih telefona, laptopa, prenosnih uređaja, kao i dokumentacije o prometu pokretne i nepokretne imovine, novčanih transakcija, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz za kriminogene aktivnosti osumnjičenih osoba.

Velika policijska akcija u Sarajevu: Pretresi na više lokacija

Velika policijska akcija u Sarajevu: Pretresi na više lokacija

Mahir Mešalić zatražio da se odgodi odluka o imenovanju sudije do mišljenja Venecijanske komisije

Mahir Mešalić zatražio da se odgodi odluka o imenovanju sudije do mišljenja Venecijanske komisije

Iz MUP-a KS su naveli da su među vozilima Mercedes G klasa, Mercedes S klasa, Audi A6, Range Rover, BMW i Nissan Qashqai.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine nastavljaju dalje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela", saopćeno je iz MUP-a KS.

Podsjetimo, Arnautović je uhapšen u akciji sarajevske policije koja je izvedena pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Maglić nije zatečen na adresi stanovanja te je raspisana operativna potraga. U međuvremenu se javio svom advokatu Zlatku Ibrišimoviću, koji je ranije za portal Radiosarajevo.ba izjavio da mu je njegov klijent najavio da će se predati MUP-u KS.

Arnautović i Maglić se sumnjiče da su bili dio organizovane kriminale grupe koja se bavila neovlaštenim prometom opojnih droga, neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom, te proizvodima vojne opreme, kao i pranjem novca.

Osim Arnautovića, uhapšen je i F. G., pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji je ranije radio u Državnoj agenciji za istragu i zaštitu (SIPA). On se sumnjiči da je počinio krivično djelo povreda tajnosti postupka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije