Potvrđeno: U apartmanu uhapšenog Mladena Samardžije zatečena i Tijana Tegeltija

12
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: U apartmanu uhapšenog Mladena Samardžije zatečena i Tijana Tegeltija
Foto: Društvene mreže / MUP RS / Tijana Tegeltija pronađena u apartmanu Mladena Samardžije

U policijskoj akciji "Tokio" na području Istočnog Sarajeva u ponedjeljak je uhapšen jedan od najtraženijih bjegunaca u Evropi, državljanin Slovenije i BiH Mladen Samardžija.

Prilikom pretresa apartmana na Jahorini koji je koristio Samardžija zatečena je Tijana Tegeltija.

Kako je potvrđeno portalu Radiosarajevo.ba, ona nije privedena.

Bosanski samuraj na velikom testu: Ahmed Vila traži svoju 12. pobjedu u karijeri

Bosanski samuraj na velikom testu: Ahmed Vila traži svoju 12. pobjedu u karijeri

Tijana je bivša supruga Milana Tegeltije, aktuelnog predsjednika FK Borac, savjetnika predsjednika RS-a Milorada Dodika i bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV).

Okolnosti njenog boravka na Jahorini u apartmanu Samardžije za kojim je raspisana Interpolova potjernica još nisu poznati, iako se špekuliše da su u vezi.

Povodom ove akcije oglasio se se i MUP RS, ali bez riječi o Tijani Tegeltiji.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS pod nadzorom Tužilaštva BiH su u okviru akcije "Tokio" na području Istočnog Sarajeva obavili pretrese lokacija koje je koristio uhapšeni Samardžija.

U pretresima su pronađeni i privremeno oduzeti: novac u iznosu od 3.300 eura i 1.800 KM, šest mobilnih telefona, tri pištolja, 189 komada municije različitog kalibra, rokovnici sa evidencijama i zabilješkama za koje se sumnja da se odnose na prodaju opojne droge, dva skupocjena ručna sata, bankovne kartice, 12 grama opojne droge hašiša, saopćeno je iz MUP-a.

Prema informacijama portala Radiosarajevo.ba, Samardžija će uskoro biti priveden Tužilaštvu BiH, pod čijim nadzorom se sprovodi istraga.

Protiv njega će biti podnesen izvještaj o učinjenim krivičnim djelima "Organizovani kriminal" u vezi s "Neovlašteni promet opojnim drogama", "Pranje novca" i "Ometanje rada pravosuđa".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije