Detalji hapšenja jednog od najtraženijih bjegunaca na Jahorini: Oduzeti novac, oružje, droga...

2
Radiosarajevo.ba
Detalji hapšenja jednog od najtraženijih bjegunaca na Jahorini: Oduzeti novac, oružje, droga...
Foto: MUP RS / Policija/Ilustracija

U policijskoj akciji "Tokio" na području Istočnog Sarajeva uhapšen je jedan od najtraženijih bjegunaca u Evropi, državljanin Slovenije i BiH Mladen Samardžija, te su oduzeti kilogram kokaina, više od 120.000 eura, pištolji i vozila, saopćeno je iz MUP-a RS.

Za licem M.S. raspisana je Interpolova potjernica Slovenije za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

"Do sada je oduzet jedan kilogram kokaina, 8.000 KM, 122.580 eura, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina marihuane, 20 komada metaka i više vozila", istakli su iz MUP-a.

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

U okviru istrage Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a, koja je trajala duži vremenski period pod nadzorom Tužilaštva BiH, utvrđeno je da je Samardžija nastavilo da nakon bjekstva u BiH /čiji je državljanin/ rukovodi organizovanom kriminalnom grupom koja se bavi međunarodnom trgovinom opojnim drogama na području EU, BiH, Republike Srbije i Crne Gore, te je istragom dokumentovan prevoz i prodaja više od 40 kilograma opojne droge kokain i pola kilograma opojne droge heroin, navedeno je u saopštenju.

U akciji "Tokio" sa pripadnicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet učestvuju i policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a, uz podrušku Evropola.

Na Jahorini uhapšen jedan od najtraženijih evropskih bjegunaca: Ko je Mladen Samardžija?

Na Jahorini uhapšen jedan od najtraženijih evropskih bjegunaca: Ko je Mladen Samardžija?

Uhapšeno lice će nakon kriminalističke obrade biti predato tužiocu Tužilaštva BiH, a protiv njega biće podnesen izvještaj o učinjenim krivičnim djelima organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnim drogama, pranjem novca i ometanjem rada pravosuđa.

Na sajtu najtraženijih lica u EU za Samardžiju se navodi da je rođen 1990. godine, da je optužen za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, za koje je zaprijećena kazna zatvora do 10 godina.

"Traži se duži period i opasan je", piše na sajtu EU most vonted.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije