Potvrđeno: Produžen pritvor Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka

3
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Produžen pritvor Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Adem Šuman sproveden u prostorije Tužilaštva KS

Kako je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba, Ademu Šumanu, koji je krajem januara ubio Farisa Pendeka (19), produžen je pritvor za još tri mjeseca.

Kantonalni sud Sarajevo produžio je pritvor Šumanu na prijedlog Tužilaštva KS.

"Pritvor može trajati do 25. jula 2024. godine ili do nove odluke suda. Pritvor se produžava zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo ili utjecati na svjedoke, kao i zbog opasnosti da bi boravak osumnjičenog na slobodi mogao uznemiriti javnost", kazala nam je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Titov unuk uputio sramotno pismo: Zamolio nesvrstane zemlje da ne prihvate rezoluciju o Srebrenici

Titov unuk uputio sramotno pismo: Zamolio nesvrstane zemlje da ne prihvate rezoluciju o Srebrenici

Podsjećamo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo je 26. februara zatražilo produženje pritvora za Adema Šumana, Elmedina Gradišića i Mersima Saljevića, koji su optuženi za ubistvo Farisa Pendeka (19), odnosno za pomaganje pri počinjenu ovog krivičnog djela.

Po isteku dvomjesečnog pritvora, Gradišić i Saljević pušteni su na slobodu odlukom Suda.

Adem Šuman je 28. januara ubio Farisa Pendeka u sarajevskom naselju Otoka koristeći pištolj koji još uvijek nije pronađen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije