Pokrenuta inicijativa da most na Otoci nosi ime ubijenog Farisa Pendeka

4
Radiosarajevo.ba
Pokrenuta inicijativa da most na Otoci nosi ime ubijenog Farisa Pendeka
Foto: Printscreen / Mjesto ubistva Farisa Pendeka

Na sjednici Opštinskog vijeća Novi Grad Sarajevo koja je održana danas, 25. aprila, pokrenut je prijedlog da se most u sarajevskom naselju Otoka nazove po ubijenom mladiću Farisu Pendeku.

Porodica ubijenog mladića dala je saglasnost za pokretanje ove inicijative.

"Faris je ostavio neizbrisiv trag svojim talentom i blagim karakterom, a njegova prerana smrt treba nas sve potaknuti da mijenjamo sebe i društvo kako bismo osigurali da se takve tragedije više ne ponavljaju. Neka most nazvan po njemu bude trajni spomen na njegovu mladost i talent, te podsjetnik da svako dijete zaslužuje priliku ostvariti svoje snove", rekao je vijećnik Mirza Memišević u ime 'Akademije fudbala Sparta' koju je Faris pohađao.

Zbog čega Emir Spahić nije došao na press?

Zbog čega Emir Spahić nije došao na press?

Adem Šuman je 28. januara ubio Farisa Pendeka u sarajevskom naselju Otoka koristeći pištolj koji još uvijek nije pronađen.

Njemu je danas, 25. aprila, produžen pritvor za još tri mjeseca.

Pomagači Adema Šumana, Elmedin Gradišić i Meris Saljević, pušteni su odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu pušteni na slobodu. 
 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije