Potvrđeno: Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo u Tuzli

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo u Tuzli
Foto: MUP TK / MUP TK / Ilustracija

Tuzlu, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu, potreslo je ubistvo koje se desilo u naselju Miladije, a sada je Tužilaštvo Tuzlanskog kantona predložilo pritvor za osobu koja se sumnjiči za ovo krivično djelo.

Saopštenje iz Tužilaštva TK prenosimo u cijelosti: 

"Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavilo prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Emina Mustafića (31) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

On je osumnjičen da je 30. septembra u stanu u kojem je živio u tuzlanskom naselju Miladije ispalio hitac iz vatrenog oružja prema Ismaru Karahmetu (27) iz Tuzle, nanio mu prostrelnu povredu u predjelu grudnog koša i usmrtio ga. Prethodno je Karahmet, sa još dvije osobe, došao do njegove zgrade, ušao u stan noseći sa sobom plastičnu palicu i fizički se obračunao s Mustafićem iz još nepoznatih razloga.

Osumnjičeni je odmah nakon događaja lišen slobode. Uviđaj su obavili dežurni tužilac i istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK. Policijski službenici su obavili kriminalističku obradu, te je osumnjičeni uz izvještaj o počinjeno krivičnom djelu i prateće materijalne dokaze predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Mustafića.

U toku su potrebne istražne radnje i vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za događaje."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije