Potvrđena optužnica u BiH: Alisa pretukla djevojku pa je gađala kamenom

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica u BiH: Alisa pretukla djevojku pa je gađala kamenom
Foto: Zenicainfo / Tužilaštvo ZDK / Ilustracija

Općinski sud u Visokom potvrdio je optužnicu protiv Alise Kadragić (34) iz Kaknja koja se tereti za krivično djelo nasilničko ponašanje.

Kakanjka se tereti da je 20. juna 2023. godine oko 16.30 sati na lokalnom putu u mjestu Grajani kod Visokog prišla N. N.

Kako se navodi u optužnici objavljenoj na zvaničnoj web-stranici Tužilaštva ZDK, svjesna da naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem i nasiljem prema drugom ugrožava građanski mir, a što je i htjela, psujući joj boga i majku, te joj govoreći da je k**** i da ne smije tuda prolaziti, uhvatila je oštećenu za ramena i bacila na zemlju.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

"Dok je N. N. ležala na zemlji nogom je udarila u glavu u predjelu tjemena, a kada se pridigla istu je objema rukama udarila po licu nanijevši joj laku povredu u vidu nagnječenja i površinske oguljotine kože u predjelu gornje usne", navodi se u optužnici.

Tu nije bio kraj. Kada se N. N. pokušala udaljiti i pobjeći sa mjesta događaja, za njom je bacila veliki kamen koji ju je udario u leđa, čime je počinila krivično djelo nasilničko ponašanje.

Inače, optužena je ranije osuđivana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije