Potvrđena optužnica protiv Lamešića, optuženih za utaju poreza

Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica protiv Lamešića, optuženih za utaju poreza
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Tužilaštvo BiH / Ilustracija

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu u predmetu Ilija Lamešić i drugi koja optužene Iliju Lamešića i Amelu Lamešić tereti da su počinili krivično djelo porezne utaje ili prevare.

"Pravno lice 'Ruškić – trans' d.o.o. Brčko Distrikt, optuženo je da je počinilo krivično djelo iz člana 210. stav 3. u vezi sa stavom 2. KZ BiH sve u vezi sa članom 29. KZ BiH, a sve u vezi sa članom 124. tačka c) KZ BiH.

U optužnici se navodi da su ovlašteni predstavnici pravnog lica, optuženi Ilija Lamešić i Amela Lamešić, u namjeri da nezakonito ostvare pravo na povrat ili kredit po osnovu indirektnih poreza, po prethodno dogovorenom i zajedničkom pribavljanju fiktivne dokumentacije, podnosili PDV prijave neistinitog sadržaja sa iskazanim iznosima za povrat ili kredit indirektnih poreza koji prelazi iznos od 50.000 KM.

Pravno lice 'Ruškić – trans' je, prema navodima optužnice, raspolagalo protupravno ostvarenom imovinskom koristi u istom iznosu", saopćeno je danas iz Suda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije