! / Potvrđena optužnica protiv četiri dilera u Sarajevu

21. 07. 2021. u 17:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 5

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Tarika Panjete, Sadama Jusufbegovića, Elvedina Škrijelja i Uzeira Hajrića zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Optuženi se terete da su u periodu od 3. marta do 22. aprila na području Kantona Sarajevo, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, neovlašteno prodavali i radi prodaje držali materije koje su propisom proglašene opojnim drogama.

Panjeta se tereti i za krivična djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Općinski sud u Sarajevu na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo produžio je mjeru pritvora prema svim optuženim u ovom predmetu, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva.

Podsjetimo, policajci su pretresom stana u ulici Kulovića i poslovnog prostora u ulici Šenoina u centru Sarajeva pronašli pištolj, kalibra 6,35 milimetara sa pripadajućim šanžerom bez municije, pištolj kalibra 7,65 milimetara sa pripadajućim šanžerom i tri metka istog kalibra, pištolj nepoznate marke sa pripadajućim šanžerom i metkom, PVC paketić kokaina, težine pet grama, dvije PVC kesice spida, težine 80 grama, 11 PVC kesica u kojim su se nalazile 53 tableta ekstazija.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA