Potvrđena optužnica protiv četiri dilera u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica protiv četiri dilera u Sarajevu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Općinski sud u Sarajevu

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Tarika Panjete, Sadama Jusufbegovića, Elvedina Škrijelja i Uzeira Hajrića zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Optuženi se terete da su u periodu od 3. marta do 22. aprila na području Kantona Sarajevo, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, neovlašteno prodavali i radi prodaje držali materije koje su propisom proglašene opojnim drogama.

Panjeta se tereti i za krivična djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Općinski sud u Sarajevu na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo produžio je mjeru pritvora prema svim optuženim u ovom predmetu, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva.

Podsjetimo, policajci su pretresom stana u ulici Kulovića i poslovnog prostora u ulici Šenoina u centru Sarajeva pronašli pištolj, kalibra 6,35 milimetara sa pripadajućim šanžerom bez municije, pištolj kalibra 7,65 milimetara sa pripadajućim šanžerom i tri metka istog kalibra, pištolj nepoznate marke sa pripadajućim šanžerom i metkom, PVC paketić kokaina, težine pet grama, dvije PVC kesice spida, težine 80 grama, 11 PVC kesica u kojim su se nalazile 53 tableta ekstazija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije