Potraga za seksualnim manijakom: Policija za petama voajeru s Kamberović polja

A. S.
Potraga za seksualnim manijakom: Policija za petama voajeru s Kamberović polja
Foto: Facebook / Voajer se krije iza stabala u blizini dječijeg igrališta na Kamberovića polju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i građani Zenice već nekoliko mjeseci na Kamberovića polju, svega nekoliko metara od najvećeg dječijeg igrališta u gradu, pokušavaju pronaći seksualnog manijaka, koji posmatra djecu iza nekog žbunja i samozadovoljava se.

Ovoga napasnika uočili su prolaznici, kao i majke s djecom koja se svakodnevno šetaju ovom dionicom ili se igraju na igralištu. 

Slučaj je ranije prijavljen policija, a prema riječima glasnogovornice MUP-a ZDK-a Aldine Ahmić, pripadnici zeničke policije poduzimaju sve mjere i radnje na rasvjetljavanju ovih prijava.

“Policija u svim ovakvim slučajevima odmah reagira i djeluje, a tako je i u ovom slučaju. Prikupljaju se saznanja, legitimiraju se osobe, sve kako bi se identificirao i pronašao izvršilac. Ono što mogu kazati u ovom trenutku je da smo blizu pronalaska te osobe”, potvrdila je Ahmić za Radiosarajevo.ba.

Ona je kazala da je policija dobila prijave pojedinaca, koji su se žalili da je riječ o starijem muškarcu, koji se uglavnom krije iza borova. On se skrivajući posmatra djecu i samozadovoljava se.

“On se uglavnom krije iza nekog objekta, dali je to u pitanju žbun ili neko stablo, gdje vrši bludne radnje samozadovoljavanja. Mi smo došli do određenih saznanja o kojoj osobi se radi i očekujem da u skorije vrijeme bude privedena”, dodala je glasnogovornica Ahmić.

Pripadnicima MUP-a ZDK u velikoj mjeri pomogli su i građani, s obzirom na to da su pojedine osobe uspjele fotografirati ovog napasnika i slike objaviti na društvenim mrežama.

Nije nimalo prijatan osjećaj. Užasan osjećaj… Jeza me obuzela kada je shvatio da sam ga „provalila“ i počela fotografirati”, kazala je osoba koja je uspjela vidjeti manijaka koji je do dolaska policije uspio pobjeći i otići.

Njenu priču na Facebooku potvrdili su i drugi građani Zenice, a saznanja policije i potvrda glasnogovornice Ahmić za naš portal, najava su da će zenički slučaj bludnog voajera uskoro biti riješen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije