Potraga ronilaca za 28-godišnjakom u Mostarskom jezeru se nastavlja

1
Radiosarajevo.ba
Potraga ronilaca za 28-godišnjakom u Mostarskom jezeru se nastavlja
Foto: GSS BiH / Angažovan tim ronilaca

Potraga ronilaca za 28-godišnjakom u Mostarskom jezeru nakon što je 20. jula skočio sa splava još uvijek je bez rezultata, a potraga se nastavlja.

Podsjećamo, nakon poziva Policijske uprava Mostar u u utorak u 19:30 sati, Savez gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini pokrenuo je potragu za S.H. (28) koji je nestao sinoć u 19 sati skočivši u vodu sa splava na Mostarskom jezeru.

U potrazi za nestalom osobom pod vodom angažirana je Interventna spasilačka služba (ISS) Mostar koja je jučer od 9:30 do 15:30 sati sa svojim ronilačkim timovima pretraživala Mostarsko jezero.

"Obzirom kako očevici nisu mogli precizno locirati mjesto nestanka, područje potrage je šire od očekivanog te će se potraga pod vodom nastaviti u jutarnjim satima, a potražnim timovima ISS-a Mostar pridružit će se ronilački tim Federalne uprave policije i Federalne uprave civilne zaštite", navodi se u saopćenju GSS u BiH.

Jučer je u akciji koju vodi Zoran Vlaho iz ISS Mostar bilo angažirano 8 ronilaca. Očekuje se kako će danas u potrazi za nestalim mladićem biti angažirano 20 ronilaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije