Pogledajte kako je izgledala potraga za mladićem koji se utopio

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je izgledala potraga za mladićem koji se utopio
Foto: GSS BiH / Angažovan tim ronilaca

Potraga ronilaca za 28-godišnjakom u Mostarskom jezeru nakon što je skočio sa splava još uvijek je bez rezultata, a odlučeno je da se potraga nastavi sutra.

Podsjećamo, nakon poziva Policijske uprava Mostar sinoć u 19:30 sati, Savez gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini pokrenuo je potragu za S.H. (28) koji je nestao sinoć u 19 sati skočivši u vodu sa splava na Mostarskom jezeru.

U potrazi za nestalom osobom pod vodom angažirana je Interventna spasilačka služba (ISS) Mostar koja je danas od 9:30 do 15:30 sati sa svojim ronilačkim timovima pretraživala Mostarsko jezero.

"Obzirom kako očevici nisu mogli precizno locirati mjesto nestanka, područje potrage je šire od očekivanog te će se potraga pod vodom nastaviti sutra u jutarnjim satima, a potražnim timovima ISS-a Mostar pridružit će se ronilački tim Federalne uprave policije i Federalne uprave civilne zaštite", navodi se u saopćenju GSS u BiH.

Danas je u akciji koju vodi Zoran Vlaho iz ISS Mostar bilo angažirano 8 ronilaca. Očekuje se kako će sutra u potrazi za nestalim mladićem biti angažirano 20 ronilaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije