Pomogači u ubistvu Eskobara se brate šutnjom: Otkriveno koja su zaduženja imali prije likvidacije

0
Radiosarajevo.ba
Pomogači u ubistvu Eskobara se brate šutnjom: Otkriveno koja su zaduženja imali prije likvidacije
Radiosarajevo.ba / Eskobar

Azra Šabanović i Marko Pjanović koji su osumnjičeni za pomaganje u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara koje se dogodilo 9. marta ove godine na benzinskoj stanici u Rušnju branili su se šutnjom na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, prenose srbijanski mediji.

Nakon saslušanja kod javnog tužioca Siniše Zorića, dvoje okrivljenih vraćeno je u pritvor u Okružni zatvor.

"Tokom dosadašnje istrage utvrđeno je da su mjesec dana prije ubistva Azra i Marko došli iz Bosne i Hercegovine u Beograd. Iznajmili su stan i automobil. On je nekoliko dana prije likvidacije opservirao benzinsku pumpu, a ona je nekoliko dana prije likvidacije, dovezla iz Kraljeva u Beograd ukradeni automobil marke Golf 4", kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Automobilom koji je, kako se sumnja Azra dovezla u Beograd, 9. marta Stefan Z (direktan izvršilac) i Luka V (saučesnik) su došli i otišli sa mjesta zločina na benzinsku pumpu u Rušnju, a zatim vozilo zapalili na Petlovom brdu.

"Stefan Z. (28) i Luka V. (26) su uhapšeni dva dana nakon ubistva, kao i maloljetna A.D. Protiv nje se vodi postupak pred sudom za maloljetnike. Ona je par dana prije ubistva sa Stefanom Z. dolazila do Ranka Radoševića Eskobara, na njegov plac, kako bi navodno kupili automobil", kaže izvor upoznat sa slučajem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije