KS / Trojica pomagača u slučaju Sejfović i drugi potpisali sporazum

23. 01. 2020. u 11:37:00 N. Ka.

Shares: 0

Igor Buzov, Sanjin Borčak i Mirza Fazlić, koji se terete da su 3. septembra 2017. pomogli Amelu Sejfoviću da pobjegne iz zatvora, s Tužilaštvom Kantona Sarajevo su sklopili sporazume o priznanju krivnje.

Da li Sejfović ostaje sam: Osumnjičeni pomagači se dogovorili s Tužilaštvom KS

Igor Buzovu je prema sporazumu predložena godina dana zatvora, Sanjinu Borčaku šest mjeseci, a Mirzi Fazliću godinu dana. Sve trojici optuženih će biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru u toku istrage.

Svi su priznali krivnju, a Tužilaštvo Kantona Sarajevo je kao olakšavajuće okolnosti istaknulo saradnju još od prve faze istrage, spremnost također od prve faze istrage za sporazuma, optuženi su pokazali kajanje za počinjene radnje.

Olakšavajuće okolnosti u slučaju Fazlića i Borčaka su što su neosuđivana lica. Fazliću je olakšavajuća okolnost i to što je otac četvero maloljetne djece.

Tužiteljica Kantona Sarajevo je istaknula da je posebna olakšavajuća okolnost kod Igora Buzova to što je relativno mlada osoba, te što je njegov iskaz doveo do informacija kako je unešeno oružje koje je Amel Sejfović koristio.

Tužilaštvo je jedino kod Igora Buzova pronašlo otežavajuću okolnost, to što je ranije osuđivan.

Sud je prihvatio sporazum tužilaštva i optuženih, te će u petak u 10 sati objaviti presudu.

Amel Sejfović i drugi: Najavljeni novi svjedoci, DNK vještačenje, nastavak u februaru

Podsjećamo, bjekstvo Amela Sejfovića se dodilo 3. septembra 2017. godine, a uhapšen je 11. septembra na lokalitetu između Visokog i Kiseljaka.

Amel Sejfoviću se na Kantonalnom sudu u Sarajevu sudi zbog organiziranja kriminalne grupe koja mu je omogućila bijeg iz KPZ-a.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA