Da li Sejfović ostaje sam: Osumnjičeni pomagači se dogovorili s Tužilaštvom KS

N. K.
Da li Sejfović ostaje sam: Osumnjičeni pomagači se dogovorili s Tužilaštvom KS
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Amel Sejfović

Današnje suđenje Amelu Sejfoviću u Kantonalnom sudu u Sarajevu zbog bijega iz KPZ-a Miljacka i drugima koji su optuženi da su mu pomogli u bijegu, odgođeno je zbog nedolaska osumnjičenog pomagača Dževad Hazića, a novi nastavak glavnog pretresa zakazan je za 24. decembar ove godine.

Suđenje Amelu Sejfoviću: Tužilaštvo prezentiralo na desetine materijalnih dokaza

U nastavku suđenja Amelu Sejfoviću zbog bijega iz KPZ-a Miljacka i drugima koji su optuženi da su mu pomogli u bijegu, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljen glavni pretres.

U međuvremenu, kako smo danas saznali, Igor Buzov, Sanjin Borčak i Mirza Fazlić, koji se terete da su 3. septembra 2017. pomogli Amelu Sejfoviću da pobjegne iz zatvora, s Tužilaštvom Kantona Sarajevo su sklopili sporazume o priznanju krivnje.

Također, kako se danas moglo čuti od sutkinje Elvire Begović, koja predsjedava Sudskim vijećem u ovom slučaju, i druga dva osumnjičena pomagača Dževad Hazić i Amir Ibrahimi preko svojih advokata predali su ponudu Tužilaštvu KS o priznanju krivice i u narednom periodu će biti razmatrana ova njihova ponuda.

U slučaju da se Hazić i Ibrahimi dogovore sa Tužilaštvom KS, prvooptuženi Amel Sejfović će ostati sam u ovom slučaju, a sudski postupci protiv njegovih pomagača će se razdvojiti u posebne slučajeve.

Najpoznatiji bjegunci iz zatvora u BiH: Ni rešetke ni čuvari nisu im bili prepreka

Bjekstva iz zatvora u BiH nisu učestala pojava, ali je u godinama poslije agresije na našu zemlju pa do danas zabilježeno nekoliko njih. Riječ je o osuđenicima koji su osuđeni na višegodišnje kazne zatvora, ali i onima koji su višestruki povratnici u činjenu krivičnih dijela, i koji na zatvor gledaju kao na svoju drugu kuću.

Podsjećamo, bjekstvo Amela Sejfovića se dodilo 3. septembra 2017. godine, a uhapšen je 11. septembra na lokalitetu između Visokog i Kiseljaka.

Amel Sejfoviću se na Kantonalnom sudu u Sarajevu sudi zbog organiziranja kriminalne grupe koja mu je omogućila bijeg iz KPZ-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije