Policijski sat: MUP sproveo kući pijane građane, ubrzo ih opet zatekli na ulici

Fena
Policijski sat: MUP sproveo kući pijane građane, ubrzo ih opet zatekli na ulici
Foto: MUP RS / Policija, MUP RS

U manjem bh. entitetu sankcionisane su 44 osobe za kršenje zabrane kretanja u vrijeme policijskog sata. Sankcije su izrečene i za osobe starije od 65 godina koje nisu poštovale zabranu kretanja u RS-u vrijeme epidemije koronavirusa.

Po podacima policije za protekla 24 sata, u tom bh. entitetu evidentirana su dva slučaja kršenja izolacije, kao i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

Nakon ponoći u Banjoj Luci je policija lišila slobode dvije osobe, koje su se u dva navrata oglušile na policijski sat, a kod kojih je utvrđeno i prisustvo alkohola u organizmu.

Utvrđeno je da su tri osobe, D.P., S.P. i Ž.D. prvo prekršili mjeru ograničenja i zabrane kretanja, nakon čega su sprovedeni na adrese prebivališta.

Nakon nekoliko sati policija je ponovo uočila dvije od tri ranije kontrolisane i sankcionisane osobe kako se kreću na javnom mjestu, iako je na snazi zabrana kretanja za sva osobe, te su ih lišili slobode.

U prostorijama Policijske stanice su alkotestirani i kod S.P. je utvrđeno 1,25 g/kg alkohola u organizmu, a kod D.P. 1,13 g/kg.

Također je tvrđeno da D.P. ima rješenje o kućnoj izolaciji, te da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Policija ponovo apeluje na građane da poštuju zaključak Štaba za vanredne situacije o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID-19).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije