Policijska akcija u Travniku: Uhapšen muškarac zbog posjeda oružja i droge

0
Radiosarajevo.ba
Policijska akcija u Travniku: Uhapšen muškarac zbog posjeda oružja i droge
Foto: MUP SBK / Ilustracija/MUP SBK

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Središnja Bosna (MUP KSB), tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih PU Travnik i Jedinice za specijalističku podršku MUP-a uspješno su u srijedu realizirali akciju gdje su u pretresu kuće u mjestu Bijelo Bučje, općina Travnik, pronašli oružje i preko kilogram droge za koju se sumnja da je kanabis.

Akcija je izvedena u saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom, a na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, kojom prilikom je u mjesto Bijelo Bučje, općina Travnik, izvršen pretres porodične kuće i okućnice, kao i motornog vozila koje koristi D. Š., rođen 1969. godine, navode iz MUP-a KSB-a.  

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto preko kilogram zeljaste materije za koju se za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, vatreno oružje, poluautomatska puška i jedan malokalibarski pištolj, digitalna vaga za precizno mjerenje, određena količina novca, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem raznih oblika kaznenih djela.

Oglasila se policija s detaljima: U rijeci Savi pronađeno tijelo

Oglasila se policija s detaljima: U rijeci Savi pronađeno tijelo

"Osumnjičeni je uhapšen i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi s kaznenim djelima neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija", ističu iz policije. 

Oružje i droga
Foto: MUP SBK: Oružje i droga

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije