Policijska akcija u Sarajevu: Uhapšen muškarac (42), zaplijenjena droga

0
Radiosarajevo.ba
Policijska akcija u Sarajevu: Uhapšen muškarac (42), zaplijenjena droga
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Hapšenje

Policijski službenici Odjela za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, izvršili su operativne aktivnosti s ciljem dokumentovanja krivičnih djela nedozvoljenog prometa u opojne droge. 

Prilikom pretresa stana i pratećih objekata na području općine Novo Sarajevo, koje osumnjičeni koristi, policijski službenici su pronašli i oduzeli više od 500 grama opojne droge, u 10 paketa – cca sa opojnom drogom marihuanom, te drugim predmetima od interesa za istragu.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. stav 1. KZ FBiH) lišen je slobode 42-godišnji muškarac JZ iz Sarajeva.

Užasni prizori s Biokova: Sve izgleda kao da je počela apokalipsa

Užasni prizori s Biokova: Sve izgleda kao da je počela apokalipsa

Nad osumnjičenim se u službenim prostorijama Policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo provodi kriminalističko istraživanje, nakon čega će biti predat u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije