Drama na Manjači: Policiji prijetio pištoljem, pa ih pokušao pregaziti automobilom

2
Radiosarajevo.ba
Drama na Manjači: Policiji prijetio pištoljem, pa ih pokušao pregaziti automobilom
Foto: Srpskainfo / Policiji prijetio pištoljem, pa ih pokušao pregaziti automobilom

Pravi haos u noći između subote i nedjelje dešavao se na Manjači kada je policija pokušala uhapsiti Viktora Č. iz Banja Luke, saznaje Srpskainfo. 

Da bi izbjegao hapšenje on je policajcima prijetio pištoljem, a zatim ih pokušao pregaziti automobilom. Radi se o osobi za kojom je raspisana potjernica.

U Policijskoj upravi Banja Luka rekli su da je on uhapšen juče oko 15 sati na teritoriji opštine Mrkonjić Grad, nakon potrage.

Smiješi joj se odšteta veća od godišnje plate: Čistačica (38) digla kantu, presjeklo je u leđima...

Smiješi joj se odšteta veća od godišnje plate: Čistačica (38) digla kantu, presjeklo je u leđima...

"V.Č. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo 'Napad na službenu osobu u obavljanju službene dužnosti' i D.K. zbog postojanja osnova sumnje da je pomagalo osumnjičenom u izvršenju krivičnog djela", pojasnila je glasnogovornica PU Banja Luka Danijela Mučibabić.

Naime, policijski službenici su u nedjelju oko 2.30 sati u mjestu Kola, pokušali zaustaviti vozilo marke BMW, jer su došli do saznanja da navedenim upravlja V.Č. za kojim je raspisana potraga od strane PU Banja Luka.

"Prilikom zaustavljanja vozila, i V.Č. je usmjerilo pištolj prema policijskim službenicima, prijeteći da će napasti na život i tijelo, da bi nedugo nakon toga pokušao vozilom udariti policijske službenike nakon čega je pobjegao sa lica mjestu", pojasnila je Mučibabić.

U navedenom vozilu kao suvozač se nalazilo D.K. U toku je kriminalistička obrada, kao i rad po navedenom predmetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije