Policija zaustavila mladića zbog kontrole - a onda ga i uhapsili

Radiosarajevo.ba
Policija zaustavila mladića zbog kontrole - a onda ga i uhapsili
Radiosarajevo.ba / Ilustracija - MUP KS
U petak u 20.40 sati u ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke "Mercedes".

Automobil oznaka O52-E-447, upravljao je vozač H.K., rođen 1994.godine u Goraždu, nastanjen u Sarajevu. Prilikom pregleda kod istog je pronađen i oduzet jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihunu i jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed, stoji u saopćenju MUP-a KS.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), H.K. je lišen slobode i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije