Policija uhapsila lažnog krim inspektora: Maltretirao i otimao novac od građana

N. K.
Policija uhapsila lažnog krim inspektora: Maltretirao i otimao novac od građana
Foto: RAS Srbija / Ilustracija

U četvrtak su u ulici Bistua Nuova u Zenici, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK uhapsili osobu S.N., rođenu 1995. godine, iz Doboja, koje se sumnjiči da je u proteklih nekoliko dana, na području Grada Zenica, izvršila više krivičnih djela, lažno se predstavljajući da je kriminalistički inspektor, kojom prilikom je u nekoliko slučajeva na drzak način otuđio novac od građana, nakon čega se udaljavalo u nepoznatom pravcu.

Izvršenim pregledom kod ove osobe je pronađen crni prsluk na kojem je u uglu pisalo "KRIM POLICIJA", kao i određen iznos novca.

Zavedenom kriminalističkom obradom i drugim radnjama poduzetim od strane službenika kriminalističke policije, došlo se do saznanja da se navedeno lice može dovesti u vezu sa pokušajem teške krađe izvršene 8. decembra 2019. godine, od 22,00, u ulici Mejdandžik, u Zenici, kada je nasilnim putem ušlo u parkirano putničko motorno vozilo marke "VW JETTA", registarskih oznaka K13-J-196, vlasništvo osobe S.A., iz Zenice.

Poduzetim radnjama je zadokumentovano ukupno dvanaest krivičnih djela za koja se lice S.N. sumnjiči a radi se o krivičnim djelima: "Teška krađa", "Lažno predstavljanje", "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

Osoba je predata u nadležnost Tužilaštva ZDK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije