Policija uhapsila dvije osobe: Objavljeni detalji ubistva starice u Gornjem Vakufu

E. H.
Policija uhapsila dvije osobe: Objavljeni detalji ubistva starice u Gornjem Vakufu
Arhiv / Ilustracija
Dvadesetak dana nakon što je beživotno tijelo starice pronađeno u jednoj kući u Gornjem Vakufu, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona riješili su ovaj slučaj.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SBK-a, zbog krivičnog djela Teško razbojništvo sa smrtnom posljedicom uhapšene su dvije osobe, a za još tri osobe se traga i pretpostavlja se da su van granica BiH.

"Policijski službenici uhapsili su muškarca inicijala N. S., koji je u prisustvu pravobranioca, u potpunosti priznao izvršenje ovog krivičnog djela, te otkrio način na koji je djelo izvršeno i svoje pomagače", kazao nam je Prohan.

On je dodao i to da je još uhapšena ženska osoba inicijala E. R., koja je u srodstvu sa ubijenom A. B.. Kako smo uspjeli doznati ubijena je bila tetka uhapšenoj E. R., koja je sa svojim mužem H. R. vršila pripreme za izvršenje ovog krivičnog djela.

Za ostalim osumnjičenim tokom dana bi trebala biti raspisana potjernica.

Prema saznanjima iz istrage, kazao je Prohan za Radiosarajevo.ba, ove osobe su tokom 11. marta otuđile novac u iznosu od 4.000 KM i zlatni nakit vrijedan 700 KM, a tom prilikom vezali su staricu koja je zbog vezivanja preminula usljed gušenja.

Njeno tijelo pronađeno je dva dana ranije, a ovaj stravični slučaj iz Gornjeg Vakufa potresao je cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije