Osumnjičeni pušteni na slobodu: U toku potraga za ubicom starice iz Gornjeg Vakufa

E. H.
Osumnjičeni pušteni na slobodu: U toku potraga za ubicom starice iz Gornjeg Vakufa
Arhiv / Ilustracija
Ministarstvo za unutrašnje poslove Srednjobosanskog kantona još uvijek provodi veliku istragu u Gornjem Vakufu, zbog smrti 70-godišnje osobe inicijala A. B., koja je u ponedjeljak, 13. marta, pronađena vezana i mrtva u porodičnoj kući.

Budući da su uviđaj i obdukcija pokazali kako je ova osoba opljačkana i ugušena, zbog cijelog slučaja istog dana uhapšene su tri osobe koje se dovode u vezu s ovim djelom. Sve tri ove osobe puštene su na slobodu nakon kriminalističke obrade.

"Ovo djelo kvalificiramo kao razbojništvo sa smrtnom posljedicom, a ne kao ubistvo, budući da je istraga pokazala da su izvršioci krivičnog djela imali namjeru ostvariti materijalnu korist. Zbog svega toga uhapšene su tri osobe, a jučer u toku dana dvije od njih su puštene na slobodu. Razlog je taj što su istekla 24 sata od hapšenja, koliko ih policija može zadržati, nakon čega smo ih morali pustiti na slobodu. Ove osobe uhapšene su zbog ranije počinjenih djela, te ih još uvijek nismo isključili iz istrage", kazao je Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SBK-a za Radiosarajevo.ba.

On je dodao i da je puštena i treća osoba uhapšena zbog ovog slučaja, a nakon što je poligrafski ispitana.

"I treća osoba uhapšena zbog ovog slučaja puštena je na slobodu, nakon poligrafskog ispitivanja koje nije zadovoljilo naša očekivanja. Ipak, ni ona nije još uvijek isključena iz istrage, koja se aktivno nastavlja i danas, a novost je da su jučer dodatno poligrafski ispitane još tri osobe, koje nisu uhapšene. Ipak, mi smo optimistični, zbog broja prikupljenih dokaza, te se nadamo da će do završetka istrage i otkrivanja počinioca doći uskoro", zaključio je Prohan za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo još jednom, tijelo starice je u ponedjeljak, u porodičnoj kući, pronašla komšinica koja je posumnjala da nešto nije uredu s njom. Otišla je u kuću, zatekla mrtvu staricu i vidjela njeno beživotno tijelo vezano.

Njene komšije tvrde da je ubijena starica radila u Njemačkoj, gdje je ostvarila i penziju, zbog čega se pretpostavlja da je motiv ubistva koristoljublje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije