Policija uhapsila bandu iz Sarajeva koja je opljačkala prodavnicu i apoteku

0
Radiosarajevo.ba
Policija uhapsila bandu iz Sarajeva koja je opljačkala prodavnicu i apoteku
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) jučer je uhapsili tri osobe, koje se sumnjiče da su izvršile dvije pljačke u Vogošći.

Kako su najveli iz MUP-a KS, policijski službenici Sedme PU uhapsili su E. B. rođen 2000. godine u Sarajevu, V. H. rođen 1999. u Sarajevu i maloljetnu osobu rođenu 2004. godine.

"Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela razbojništva. Postoje osnovi sumnje da se trojka dovodi u vezu s pljačkom prodavnice "Bazar-Klas" 3. aprila ove godine, kao i apoteke "Vedam" 3. maja", naveli su iz MUP-a KS.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Na osnovu Naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi stambenih objekata koje koriste uhapšene osobe na području općina Stari Grad, Novi Grad i Vogošća.

"Tom prilikom pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela. Uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad njima", dodali su iz MUP-KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije