Policija u Sarajevu u subotu imala pune ruke posla: Udesi, pljačke, razbojnici...

1
Radiosarajevo.ba
Policija u Sarajevu u subotu imala pune ruke posla: Udesi, pljačke, razbojnici...
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

Sarajevska policija i ove je subote imala pune ruke posla.

Kako su saopćili, između ostalog, vozačima su uručili 529 prekršajnih naloga, a za lakse prekršaje upozorili su 24 vozača. Iz saobraćaja su isključili 30 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, pet osoba koje nisu imale vozačku dozvolu, četiri osobe koje su imali zabranu, te dva motoma vozila zbog tehničke neispravnosti.

Inače, sve je krenulo jučer ujutro u 11 sati, kada se na kolovozu ulice Grbavička bb, općina Novo Sarajevo dogodila saobraćajna nesreća. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješakinje S.K., rođen 1932. godine iz Sarajeva, od strane TMV marke Renault-Master, vlasništvo Sarajevske pivare dd, kojim je upravljao vozač E.O., rođen 1976. godine iz Sarajeva. U ovoj nesreći, teške tjelesne povrede (fraktura lijevog kuka), zadobila je S.K.. Ljekarska pomoć joj je ukazana u Općoj bolnici, odakle je upućena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju UKC Koševo, gdje je zadržana na daljem liječenju. 

Simon Rožman: Nismo se predali u borbi za treće mjesto, vraća nam se jedan igrač

Simon Rožman: Nismo se predali u borbi za treće mjesto, vraća nam se jedan igrač

Sinoć, u 19.10, pak, uhapsili su S.A., rođen 1977. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD iz člana 293 KZ FBIH (oštećenje tuđe stvari). O svemu je obaviješten dežurni tužitelj, a uhapšena osoba predata je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadrzavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Zatim, u 20.50 sati, u ulici Nurije Pozderca, općina Novi grad, dva NN lica uz prijetnju vatrenim oružjem - pištoljem, opljačkali su prodavnicu Konzum te ukrali novac. Još uvijek nisu uhvaćeni.

Deset minuta kasnije, u 21, policijski službenici Treće PU PS Novo Sarajevo, uhapsili su A.D., rođen 1977 godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je oštetio tuđe stvari a osumnjičen je i za nasilničko ponašanje na štetu R.B., iz Sarajeva. O svemu je obaviješten dežurni tužitelj, a uhapšena osoba predata je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadrzavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije