Sarajevski MUP otkrio detalje: Kako je došlo do udesa u kojem su povrijeđene 3 osobe

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevski MUP otkrio detalje: Kako je došlo do udesa u kojem su povrijeđene 3 osobe
FOTO: Radiosarajevo.ba / Sudar četiri vozila u Sarajevu

U Sarajevu je jučer došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala četiri automobila, a tri osobe su povrijeđene.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je danas više detalja o udesu.

Kako su naveli, sve se dogodilo oko 15.20 sati na kolovozu raskrsnica ulica X transverzala - Aleja Bosne Srebrene, područje općine Novi grad Sarajevo.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

U sudaru su prvo učestvovala dva putnička vozila: Škoda Fabia, kojom je upravljao vozač A. Z., rođen 1982 godine iz Ilidže, Audi A3, kojim je upravljao vozač S. K., rođen 2001. iz Sarajeva, nakon čega je došlo do zanošenja oba vozila.

Škoda je potom udarila u metalni stub semafora, dok je Audi A3 udario u  putničko vozilo Golf IV, kojim je upravljao vozač F. K., rođen 1998. godine iz Vogošće.

Golf je zatim usljed siline udara pomjeren unazad, te je udario u zaustavljeno  putničko vozilo VW Transporter, kojim je upravljao vozač M. H., rođen 1983. godine iz Ilidže.

U ovoj saobraćajnoj nesreći, teške tjelesne povrede u vidu frakture pubične kosti, zadobila je putnica u Škodi, E. M.-Z., rođena 1988 godine iz Ilidže, koja je nakon ukazane ljekarske pomoči zadržana na Klinici za Ortopediju i Traumatologiju UKC Sarajevo.

Lakše tjelesne povrede zadobili su vozači Škode i Audija - obojica su nakon ukazane ljekarske pomoći u KUM-u KCUS-a Sarajevo otpušteni na kućno liječenje.

"O navedenom je obaviješten dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaitva Kantona Sarajevo koja nije izlazila na lice mjesta , a po usmenoj naredbi iste, uviđajne radnje na mjestu događaja obavili su policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage i Odjeljenja za kriminalističku tehniku i forenziku MUP-a Kantona Sarajevo uz angažovanje ovlaštenih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage MUP-a Kantona 5arajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije