Policija u Sarajevu oduzela šest vozila, jedan od vozača ima 12.680 KM neplaćenih kazni

1
Radiosarajevo.ba
Policija u Sarajevu oduzela šest vozila, jedan od vozača ima 12.680 KM neplaćenih kazni
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevska policija / Ilustracija

Sarajevska policija nastavila je sa oduzimanjem vozila od bahatih vozača, koji su višestruki povratnici u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja I ne plaćaju kazne koje im se izriču zbog saobraćajnih prekrašaja.

Policijski službenici PU Novi Grad tako su 21.10. u 05,10 sati u ulici Trg ZAVNOBiH-a, općina Novi Grad, kontrolisali putničko motorno vozilo Audi A3, kojim je upravljao P.S., rođen 1994. godine u mjestu Sokolac, gdje je i nastanjen.  Izvršenim provjerama utvrđeno je da je imenovani višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da vozilom upravlja u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 2.935,00 KM.

Dan ranije, 20.10., u 08,30 sati u ulici Novopazarska, općina Novo Sarajevo, policijski službenici PU Novo Sarajevo su kontrolisali putničko motorno vozilo Seat, kojim je upravljao F.S., rođen 2004. godine, nastanjen u Sarajevu. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je 20-godišnjak višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 12.680,00 KM.

Ubijeni policajac u Bosanskoj Krupi je otac bivšeg juniorskog reprezentativca BiH

Ubijeni policajac u Bosanskoj Krupi je otac bivšeg juniorskog reprezentativca BiH

Također, pomenutog dana u 14,10 sati u ulici Bulevar Ivice Osima, općina Novo Sarajevo, policijski službenici su kontrolisali putničko motorno vozilo VW Passat, kojim je upravljao R.H., rođen 1998. godine, nastanjen u Sarajevu. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je imenovani višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 3.390,00 KM.

Dana 19.10.2024. godine u 11,55 sati u ulici Omladinska, općina Vogošća, policijski službenici PU Vogošća su kontrolisali putničko motorno vozilo VW Golf III, kojim je upravljao B.Č., rođen 1999. godine, nastanjen u Vogošći.  Izvršenim provjerama utvrđeno je da je 25-godišnjak višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da upravlja vozilom čija je važnost registracije istekla i prije sticanja prava na upravljanje, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 8.670,00 KM.

Bahata i pod utjecajem alkohola: Vozačica u Sarajevu ostala bez automobila

Bahata i pod utjecajem alkohola: Vozačica u Sarajevu ostala bez automobila

Također, dana 20.10.2024. godine u 23,00 sati u ulici Igmanska, općina Vogošća, policijski službenici PU Vogošća su kontrolisali putničko motorno vozilo Renault Megane, kojim je upravljao E.I., rođen 1988. godine, nastanjen u Olovu. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je 36-godišnjak višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita,  a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 2.310,00 KM

Dana 19.10.2024. godine u 10,05 sati u ulici Hadželi, općina Hadžići, policijski službenici PU Hadžići i Trnovo su kontrolisali putničko motorno vozilo KIA, kojim je upravljao B.B., rođen 1994. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je imenovani višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da vozilom upravlja prije sticanja prava na upravljanje, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 3.200,00 KM

Od svih prekršitelja su privremeno oduzeta predmetna vozila, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije