Policija u Sarajevu: Četvero uhapšenih, 26 vozača isključeno iz saobraćaja

0
Radiosarajevo.ba
Policija u Sarajevu: Četvero uhapšenih, 26 vozača isključeno iz saobraćaja
Foto: Arhiv / Ilustracija

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo prethodnog dana imali su pune ruke posla. Naime, na području ovog kantona uhapšene su četiri osobe, dvoje porijeklom iz Sarajeva, jedno iz Irana i Afganistana. 

Mladić, inicijala N.A.M, (17) iz Irana, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo u pokušaju. Mladić je zadržan upućen Kantonalnom Tužilaštvu Sarajevo. 

Druga osoba inicijala K.S. iz Afganistana, za kojom je raspisana centralna potraga od strane Kantonalnog suda u Bihaću, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo u proteklom periodu, predata je u nadležnost Sudske policije. 

S druge strane muškarac B.Dž. iz Sarajeva uhapšen je prilikom krađe u prodavnici Konzum u općini Novi Grad i ovom prilikom je zadržan u prostojima MUP-a KS. 

Sinoć u 21:30 sati uhapšena je i osoba inicijala A.M., iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Osoba je zadržana i u toku je istraga i dokumentovanje o cijelom događaju.

U toku proteklog dana uručeno je i 407 prekršajnih naloga, a iz saobraćaja je isključeno 16 vozača zbog upravljanja motornim
vozilom pod dejstvom alkohola, l0 osoba prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, navodi se u saopćenju MUP-a KS.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije