U akciji 'Skuter III' uhapšeno 10 osoba: Pronađene puške, novac i cigarete

0
Radiosarajevo.ba
U akciji 'Skuter III' uhapšeno 10 osoba: Pronađene puške, novac i cigarete
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su realizovali operativnu akciju kodnog naziva "Skuter III" u okviru koje je 10 osoba uhapšeno i izvršeni su pretresi lica, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičena lica na 11 lokacija na širem području grada Tuzle, opština Lukavac, Pelagićevo, Šamac, Zavidovići, Prnjavor i Ilidža.

Izvršeni su pretresi na 11 lokacija na području grada Tuzle, opština Lukavac, Pelagićevo, Šamac, Zavidovići, Prnjavor i Ilidža.

"Prilikom vršenja pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti, koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnih djela 'Organizovani kriminal', u vezi s krivičnim djelom 'Nedozvoljen promet akciznih proizvoda'", saopćeno je iz SIPA-e.

Pronađeno je 517 kg rezanog duhana, vage i mašine različitih vrsta za rezanje duhana i punjenje cigareta, 36000 praznih filtera cigareta, mobilni telefoni, municija kalibra 7,62 mm, jedna lovačka puška i jedna automatska puška sa pripadajućom municijom. Pronađen je i novac u različitim apoenima i valutama: 64.965 KM, 47.785 eura i 100 dolara, zatim dvije štedne knjižice, 3600 komada kutija cigareta bez akciznih markica, 133284 komada motanih cigara, te drugi predmeti i dokumentacija.

Uhapšene osobe su sprovedene u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i daljeg postupanja.

"Navedene aktivnosti realizovane su pod nadzorom i naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, a uz pružanje pomoći policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstava unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Zeničko–dobojskog kantona i Kantona Sarajevo", saopćeno je iz SIPA-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije